Opstijgend vocht

Vochtproblemen zijn in België aan de orde van de dag. Heeft u last van vocht- en zoutproblematiek in uw woning? Dan helpen wij u graag verder. Ons team is breed gespecialiseerd en kan u onder andere verder helpen wanneer u problemen heeft met opstijgend vocht. Wij zorgen voor kwalitatieve oplossingen met maar liefst 30 jaar garantie. Maak een afspraak en wij komen langs voor een diagnose.

Opstijgend vocht kan zowel op buitenmuren als binnenmuren ontstaan. U herkent vochtproblemen vaak aan vochtplekken op uw muren of losgekomen behang. Ook een muffe geur of schimmels kunnen wijzen op een vochtprobleem. Wanneer u vochtproblemen vermoedt, is het belangrijk direct actie te ondernemen – opstijgend vocht is namelijk erg slecht voor uw gezondheid.

Opstijgend vocht

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd, is water dat tegen de zwaartekracht in bij materialen zoals steen of beton omhoog trekt en wordt opgezogen door de fundering en muren. Vooral in oude huizen die problemen hebben met hun waterkering komt opstijgend vocht vaak voor.

Gevolgen

Vochtproblemen zorgen voor visuele schade zoals loslatend pleisterwerk of vochtplekken. Ook zal uw energierekening sterk stijgen. Hoe vochtiger de lucht in uw woning, hoe meer energie nodig is om de lucht op te warmen. Daarnaast is optrekkend erg schadelijk voor uw gezondheid. Vochtproblemen kunnen onder andere zorgen voor ademhalingsklachten, allergische reacties, eczeem en huidklachten.

Opstijgend vocht

Onze oplossingen

Voor elke situatie zorgen wij voor een oplossing op maat. Tot de mogelijke oplossingen behoort het injecteren van muren. Ook kunnen wij overgaan tot het dichten van kelders, ondergrondse woondelen, garages en liftputten. Een juiste vochtdiagnose is cruciaal om de beste behandeling te bepalen.

Volledige afwerking wanden: indien gewenst, kunnen wij na uitdroging van de bepleisteringen de plinten (huidige of nieuwe) komen plaatsen, of zelfs uw wanden schilderen.

Wilt u graag van uw vochtproblemen af? Neem dan contact met ons op! Spoedig na uw aanvraag zullen wij telefonisch contact met u opnemen om een afspraak op locatie in te plannen. Tijdens de afspraak zullen wij een diagnose uitvoeren met uitgebreide metingen. Nadat we het probleem hebben gesignaleerd krijgt u direct van ons een offerte. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, zullen de werken spoedig worden uitgevoerd. Meer weten? Bel ons gerust! +32 (0) 489 14 37 00