Injecteren opstijgend vocht

Opstijgend vocht wordt meestal veroorzaakt door het ontbreken of gebrekkige werking van een waterkering. Dit komt voornamelijk voor in oudere huizen, maar ook in nieuwere woningen met fouten in de waterkering. De meest toegepaste methode om opstijgend vocht te behandelen is injecteren opstijgend vocht. Hierbij wordt een vochtwerend product in de muren geïnjecteerd zodat het vocht niet de muren intrekt. DW-Vocht uit Antwerpen is gespecialiseerd in vochtbestrijding en beschikt over de kennis en ervaring om uw muren te injecteren tegen opstijgend vocht.

Waarom muren injecteren?

De oorzaken van opstijgend vocht kunnen divers zijn. Dit is mede afhankelijk van de staat van uw woning, of uw woning voldoende waterdicht is, en of uw woning over voldoende ventilatie beschikt. In veel gevallen kan grondwater de muren intrekken door het ontbreken van een waterkering of een slecht werkende waterkering. Daarnaast kan de verf, behang en/of pleisterwerk loslaten. Ook zorgen vochtproblemen voor een muffe geur in uw huis. Bij slecht geventileerde woningen kan de hoge luchtvochtigheid en aanwezigheid van schimmels nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid, zoals irritaties aan de luchtwegen en eczeem. Tot slot veroorzaken vochtproblemen schade aan de constructie van uw woning. Op termijn zal het niet behandelen van opstijgend vocht onherstelbare schade veroorzaken. De muren zullen broos worden en verpulveren. Tevens zal het vocht bij vorst uitzetten waardoor bakstenen kunnen barsten. Dit leidt vervolgens tot nog meer vochtindringing.

Werkwijze injecteren opstijgend vocht

Het injecteren van muren is de meest gebruikte methode voor het behandelen van opstijgend vocht. Dit is een snelle en relatief goedkope methode. Hierbij injecteert men de muren met een vochtwerend product. Waardoor het opstijgende vocht tegen gehouden wordt en niet verder de muur in kan dringen. In de aangetaste muur wordt als allereerst gaten geboord over de volledige lengte van de muur op zo’n 3 a 5 cm boven vloerpas en met een tussenafstand van 10 a 15 cm. Deze afstand is afhankelijk van het soort injectiemiddel dat gebruikt wordt, de samenstelling van de muur en de mate en diepte van de vochtindringing. Vervolgens worden er speciale buisjes geplaatst waarin het vochtwerende product gespoten wordt. Dit vochtwerende product wordt geabsorbeerd door het metselwerk. Dit vormt een waterkerende laag die voorkomt dat grondvocht in de muur dringt.

Vochtwerend product

Het injecteren opstijgend vocht kan met vochtwerende producten in vloeibare vorm of gelvorm, bestaande uit een mengsel van silanen en siloxanen. Deze chemische stoffen zullen na droging een barrière vormen tegen opstijgend vocht. Hoe hoger de concentratie siloxanen in het vochtwerende product, hoe effectiever het product is in het creëren van een vochtkering over de gehele lengte van de muur. Muren injecteren met een gel zal over het algemeen sneller in werking treden. Echter zijn verschillende factoren zoals de soort muur en de snelheid waarmee gewerkt moet worden, zijn bepalend welk middel het meest geschikt is voor het injecteren van de muur.

Muren laten injecteren tegen opstijgend vocht

Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met injecteren opstijgend vocht. Echter is muren injecteren geen eenvoudige klus. Dit vraagt handigheid en enige kennis. Een fout is snel gemaakt en kan resulteren in hoge en onverwachte kosten. DW-Vocht Antwerpen is de expert op het gebied van vochtbestrijding. Voor injecteren opstijgend vocht kunt u een beroep doen op de uitgebreide kennis en ervaring van DW-Vocht. 

Injecteren opstijgend vocht

Contact